maanantai 17. toukokuuta 2010

Mätitorttu


Tykkään aina juhliin kokeilla jotain uutta. Tälläkertaa yksi kokeilu oli mätitorttu. Ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta. Alla oleva ohje on suoraan sieltä. Kuvassa taustalla on kyseinen tekele... harmi kun en hoksannut kuvaajalle sanoa että ottaa jokaisesta tarjottavasta erikseen lähikuvan, enkä siinä tohinassa itsekään hoksannut erikseen kuvata.
Muokkasin ohjetta ja lisäsin kylmäsavustettua lohta pienenä hakkeluksena n.50g ja tillisilppua runsaasti. Maustepippurin sijasta käytin sitruunapippuria.


Mätitorttu   12 annosta

Pohja
400 g täysjyväleipäviipaleita
50 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
3 dl smetanaa
100 g kirjolohenmätiä
2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl rouhittua maustepippuria
3 dl kuohukermaa
Koristeeksi
100 g hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
100 g kirjolohenmätiä
sitruunalohkoja
100 g kirjolohenmätiä

Jauha leipäviipaleet sulatetun voin kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele leipämassa
24 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatteet
likoamaan. Sekoita smetana sekä valutettu mäti. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada
hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Mausta täyte ripauksella
maustepippuria. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun
hyytyä viileässä yön yli. Koristele torttu mädillä, sitruunanlohkoilla sekä sipulisilpulla

1 kommentti:

Maikki kirjoitti...

No nyt vasta huomasin mitä ihanuuksia olet tänne blogiin päivittänyt. Aivan ihanan näköisiä tarjottavia olet kastajaisiin tehnyt!