torstai 24. joulukuuta 2009

Piparkakkutalo

Lapset halusi että tehdään piparkakkutalo. Aiemmin en olekaan tehnyt piparitaloja. Aika haasteellista hommaa. Kyllä pipariukolla käy tuuli nurkissa, sen verran jäi rakoja saumoihin :)
Kaavat löysin flooran sivuilta. Ja taikinan ohjeen otin Maku -lehden nettisivuilta.

Tällainen on sitten lopputulos. Lapset ei millään malttais olla puraisematta pientä palasta :)



Tyhjien puikkojen sydroma

Olen saanut melkein kaikki neuleet valmiiksi joita olin ajatellutkin tehdä ennen joulua. Nyt minulla on tyhjä olo. On aivan outoa kun ei puikoilla olekaan mitään keskeneräistä odottamassa. Vähän väliä kesken jouluvalmistelujen ajatukset rientää puikkoihin....tyhjiin puikkoihin.
Liekö muilla ollut tällaista olotilaa?
Olen nimennyt tämän olotilan "tyhjien puikkojen syndromaksi".
No onneksi siihen on lääke olemassa! :D

Kaulahuivi

Miehelleni päätin tehdä joululahjaksi kaulahuivin. Ohjeen löysin Garnstudion sivuilta.
Ohjeessa kerrottiin neuleen olevan patenttineuletta. Ajattelin ensin että noin hieno nimi joten täytyy olla tosi vaikeaa, mutta sehän olikin aivan naurettavan helppoa :D Nopea ja mukava tehdä!

Lanka on jälleen varaston perukoilta äidiltä saamiani lankoja. Scheepjes Tweed, 50% akryylia, 40% villaa ja 10% viskoosia. Aivan ihanaa kuhmuraista lankaa. Puikot nro8.

Eliina Shawl

Huomasin Maikinkontista ihanan huivin ja päätin itsekin sitä kokeilla. Ohjeen löysin Lankakomerosta.
Tokihan siitä tuli aivan vahingossa oma "muunnelmani". Huivi menee joululahjaksi mummolleni. Toivon hänen käyttävän sitä arki-huvina, hartian lämmikkeenä. Tein huivin varastosta löytyvistä langoista ja sen vuoksi siinä on sävyeroja lankojen vaihtuessa.  Näin aloitelijalle ihan hyvä ohje, mutta kyllä se kovasti teetätti töitä :)
Suur kiitos Maikille hekilökohtaisesta opastuksesta ja puikkojen lainasta!