sunnuntai 26. kesäkuuta 2011
Pätkis-juustokakku
Pätkis-juustokakku
24cm vuokaan
Pohja:
1,5 pötköä Domino-keksejä (mintun makuista)
n.60g voita
Täyte:
1,5 pussia pätkiksiä
3 riviä maitosuklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 liivatetta
Murskaa keksit, kaada sulatettu voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voi massa vuan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada n.½dl vaniljakastiketta kattilaan ja lisää 1pss pätkiksiä ja maitosuklaa paloiteltuna joukkoon. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon lionneet liivatelehdet hyvin puristettuna. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa loppu vaniljakastike vaahdoksei ja raasta tai paloittele veitsellä loput pätkikset murskaksi. Kaada kulgoon suklaamassa sekä tuorejuusto. Teemassata tasainen ja mostele vatkattu vaniljakastike sekä pätkismuru joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kulmässä muutamiea tunteja tai mielellään yön yli.
Koristelin kakun sokerimassasta tekemilläni ruusuilla ja suklaa lehdillä, sekä valkosuklaa kiekuroilla. Suklaa lehdet tein sivelemällä tummaa suklaata ruusun lehtien takapuolelle. Jäähdytin ja irrotin lehdet suklaasta.
Ohje on kauan sitten löytynyt jostain, mutta en jälleenkään muista mistä.
Kakku on erittäin hyvää. Eikä haittais vaikka suklaamurua olisi enemmänkin...
Valkosuklaa-mansikkajuustokakku
Valkosuklaa- mansikkajuustokakku
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia
1. täytekerros, valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
100 g Lemon-lime valkosuklaata (Fazer)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
2. täytekerros, mansikkatäyte:
4 liivatelehteä
250 g tuoreita mansikoita
¾ dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ limen mehu
2 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Valkosuklaata ja sokerimassa kukkia
Leikkaa irtopohjavuokaan (n. 22 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Murenna keksit. Sulata margariini ja lisää joukkoon keksinmurut. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen valkosuklaatäytettä varten. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sitten tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois ja sekoita suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita vaahto täytteen joukkoon ja levitä tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Valkosuklaatäytekerroksen hyydyttyä laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan mansikkatäytettä varten. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasose tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, liuota siihen liivatteet ja sekoita mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon ja levitä vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Tämänkin ohjeen alkuperä on täysi mysteeri. Kakku oli todella hyvää. Kerroksellisuus näyttää mielestäni tosi kivalle ja kaksi makukerrosta yhdistyy syödessä. Tämä on yksi minun lemppari juustokakku!
Mangojuustokakku
Mangojuustokakku
24cm irtopohjavuoalle
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1½ dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2dl mangopilttiä
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorrute: Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja irrota vuoka.
Koristele kakku esim. valkosuklaalla ja sokerimassa kukilla, kermavaahdolla, sitruunviipaleilla, sitruunamelissan lehdillä...
Ohjeen olen ottanut jostain blogista kauan sitten, mutta valitettavasti olen unohtanut kirjoittaa muistiin mikä blogi oli kyseessä. Kakku oli erittäin maukasta :)
Tein kakun isompaan vuokaan joten aineksia laitoin puolitoistakertaisesti.
Mangojuustokakku
24cm irtopohjavuoalle
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1½ dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2dl mangopilttiä
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorrute: Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja irrota vuoka.
Koristele kakku esim. valkosuklaalla ja sokerimassa kukilla, kermavaahdolla, sitruunviipaleilla, sitruunamelissan lehdillä...
Ohjeen olen ottanut jostain blogista kauan sitten, mutta valitettavasti olen unohtanut kirjoittaa muistiin mikä blogi oli kyseessä. Kakku oli erittäin maukasta :)
Tein kakun isompaan vuokaan joten aineksia laitoin puolitoistakertaisesti.
Rippujuhlien kakkutarjoilua
Raamattu kakku
Taiteilija sai vapaat kädet rippikakun valmistukseen ja työn tulos on tällainen.
kakkupohja: pellillinen 5 munaa x 4
kostutus: vaniljasokerilla maustettu vesi
välissä: banaanimössöä, mansikkaa ja kermavaahtoa
päällinen: sokerimassaa
Risti on maalattu kultaisella elintarvikevärillä. Malli on otettu anoppini antamasta isosta perintöraamatusta.
kuva on valitettavasti kovin huono. yöllä yhden aikaan ei oikein ollut luonnonvaloa ottaa kuvia :)
Kakku oli kyllä tosi haasteellinen kokonsa vuoksi. Sokerimassan käsittely noin isona alana on aika hankalaa. Kokemuksen puutekin aiheuttaa oman haasteen :)
Tyttäreni lohduttikin minua kun surin jotain repeämä kohtaa että äiti se on tosi vanha perintöraamattu niin se on jo niin kulunut että siinä on repeämiä :D
Juustokakut
Taiteilija sai vapaat kädet rippikakun valmistukseen ja työn tulos on tällainen.
kakkupohja: pellillinen 5 munaa x 4
kostutus: vaniljasokerilla maustettu vesi
välissä: banaanimössöä, mansikkaa ja kermavaahtoa
päällinen: sokerimassaa
Risti on maalattu kultaisella elintarvikevärillä. Malli on otettu anoppini antamasta isosta perintöraamatusta.
kuva on valitettavasti kovin huono. yöllä yhden aikaan ei oikein ollut luonnonvaloa ottaa kuvia :)
Kakku oli kyllä tosi haasteellinen kokonsa vuoksi. Sokerimassan käsittely noin isona alana on aika hankalaa. Kokemuksen puutekin aiheuttaa oman haasteen :)
Tyttäreni lohduttikin minua kun surin jotain repeämä kohtaa että äiti se on tosi vanha perintöraamattu niin se on jo niin kulunut että siinä on repeämiä :D
Juustokakut
Mangojuustokakku |
Valkosuklaa-mansikkajuustokakku |
Pätkisjuustokakku Laitan juustokakuista erikseen omat postaukset reseptien kera. |
Tällainen oli makea juhlapöytä. Emäntä oli tehnyt myös todella maukkaita herkkuja muffinssivuokiin. Vähän kuin karkkia. Sisällyksestä minulla ei ole valitettavasti ole tietoa, mutta herkullisia ne oli :)
Onnea Joona! |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)