Olin mummon luona vierailulla ja selaisin kodinkuvalehteä. Sieltä silmiini osui ruissnacksien ohje jota heti ajattelin ristiäisten suolaiseksi tarjottavaksi. Olen joskus tehnyt jouluna mäti-kylmäsavulohi täytettä leiville ja se vie kielen mennessän. Siihen ei ole tarkkaa ohjetta, kun aivan oman mielikuvituksen turvin sen kehittelin. Tämä täyte oli myös todella hyvää. Sanckseja on tosi helppo valmistaa juhliin tai vaikka illanistujaisiin.
Ruissnacksit
n.15 kpl
Väinämöisen palttoon nappeja
Rapu-lohi täyte
100g kylmäsavustettuja kirjolohi viipaleita
100g katkarapuja tai jokiravun pyrstöjä
100g piparjuurituorejuustoa
1dl turkkilaista jugurttia
1dl tillisilppua
1tl sokeria
(sitruunapippuria)
(sitruunaa)
Leikkaa lohi pieneksi hakkelukseksi ja ravut pieniksi paloiksi.
Notkista juusto ja jugurtti sekoittamalla.
Sekoita kaikki aineet yhteen ja tarkista maku.
Pursota tai levitä täytettä leiville.
Koristele ravuilla ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti