sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku


Valkosuklaa- mansikkajuustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

1. täytekerros, valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
100 g Lemon-lime valkosuklaata (Fazer)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
2 dl kermaa
1 rkl sokeria

2. täytekerros, mansikkatäyte:
4 liivatelehteä
250 g tuoreita mansikoita
¾ dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ limen mehu
2 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Valkosuklaata ja sokerimassa kukkia

Leikkaa irtopohjavuokaan (n. 22 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Murenna keksit. Sulata margariini ja lisää joukkoon keksinmurut. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen valkosuklaatäytettä varten. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sitten tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois ja sekoita suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita vaahto täytteen joukkoon ja levitä tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Valkosuklaatäytekerroksen hyydyttyä laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan mansikkatäytettä varten. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasose tuorejuuston joukkoon. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, liuota siihen liivatteet ja sekoita mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon ja levitä vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Tämänkin ohjeen alkuperä on täysi mysteeri. Kakku oli todella hyvää. Kerroksellisuus näyttää mielestäni tosi kivalle ja kaksi makukerrosta yhdistyy syödessä. Tämä on yksi minun lemppari juustokakku!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tein kakkua kokeiluksi tuossa muutama viikko sitten ja se onnistui erittäin hyvin :) Päätimmekin tehdä tälläisiä juustokakkuja ylioppilasjuhliimme ja ongelmana onkin, että kuinka monelle hengelle yksi tuollainen juustokakku riittää? Juhlissa on ruokatarjoilu ja jälkiruokatarjoilussa on lisäksi kuivakakkua, keksejä ja pullaa (ei siis kermakakkua).

Päätin kuitenkin hieman soveltaa reseptiä kuten aina, eli teen valkosuklaakerroksesta paksumman ja mansikkakerroksesta ohuemman. Lisäksi laitoin päälle viipaloituja mansikoita ja kiilteen. Ajattelin, että näin kakusta tulee vieläkin parempi.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi. Toivottavasti osaat auttaa määrien kanssa!

Fannyliina kirjoitti...

Hei!
Kiitos kysymyksestäsi. Toivottavasti en ole vastaukseni kanssa myöhässä.
Ihanaa kun olet uskaltautunut kokeilemaan :) Määrät on minulle aina vähän haasteellisia mutta jos sanoisin että tuosta riittää n.15 hengelle niin en usko olevani kovin kaukana.
Toivotan ihania ja maukkaita juhlia :D