Mangojuustokakku
24cm irtopohjavuoalle
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1½ dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2dl mangopilttiä
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorrute: Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja irrota vuoka.
Koristele kakku esim. valkosuklaalla ja sokerimassa kukilla, kermavaahdolla, sitruunviipaleilla, sitruunamelissan lehdillä...
Ohjeen olen ottanut jostain blogista kauan sitten, mutta valitettavasti olen unohtanut kirjoittaa muistiin mikä blogi oli kyseessä. Kakku oli erittäin maukasta :)
Tein kakun isompaan vuokaan joten aineksia laitoin puolitoistakertaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti