Rokkahan on savolainen perinneruoka johon laitetaan aika tarkkaan kaikki mitä elukasta irti saadaan. Kyseessä on kuin lihakeitto johon laitetaan myös maksaa, munuaista ja sydäntä, sekä mykyjä. Myvyt tehdään verestä, mausteista ja jauhoista sekoitettavasta taikinasta josta taputellaan paksuhkoja lettuja. Letut keitetään keitossa kypsäksi. Itse en ole koskaan tehnyt rokkaa, mutta silmä kovana seurannut mummun puuhailuja. Maku on herkullinen!
Minä sain tehdä suklaakakkua ja täytekakut.
Täytteenä: vispikermaa appelsiinituorejuustoa appelsiinin paloja Kostutukseen: vettä jossa sitruunamehua Kuorrutus: Vispikermaa ruskeat kuorrutukset kaakaolla värjättyä vispikermaa |
2 kommenttia:
Oi kun on hieno kakku!
Ja minä en voi ymmärtää tuota mykyrokkaa. En, vaikka kohta 30 vuotta sitä on täytynyt syödä useamman keran vuodessa...
Täytyy myöntää että rokka jakaa kovasti mielipiteitä. siitä joko tykkää tai ei tykkää. Meillä tuukka rakastaa rokkaa ja etenkin mykyjä ja pinja syö mielummin vaikka kaurapuuroa :)
Lähetä kommentti