Taatelikakku
500 g kivettömiä taateleita
5dl vettä
500g voita
5 kananmunaa
3 3/4dl sokeria
2dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
600g vehnäjauhoja (8 3/4dl)
( 3 rkl madeiraa)
1. Leikkaa taatelit paloiksi ja tarkista ettei joukossa ole siemeniä. Keitä taatelit pehmeiksi vedessä. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon sulamaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vanilja ja sooda jauhoihin. Lisää seos munavaahtoon.
3. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja taateli-rasvaseos. Mausteeksi voi lisätä madeiraa.
4. Kaada taikina voideltuihin, leivitettyihin vuokiin ja paista 175 asteessa n. 1 tunti
Taikinasta tulee kaksi isoa kakkua. Itselläni jäi taikinaa jäljelle ja laitoin ne pieniin leivitettyihin vuokiin. Uunissa pikkukakut oli vähän reilu puolituntia, en katsonut tarkkaa aikaa.
Pikkukakut olivat lasten mieleen... pala palalta ne hävisivät parempiin suihin :)
1 kommentti:
yummy yummy! i don`t speak your language but those cakes look very yummy to me, and I love the candle light christmassy atmosphere!
hugs federica
Lähetä kommentti