keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Vellamo

Löysin kivan Vellamo kirjoneule-raitasukan ohjeen  Ullaneuleen sivuilta. Sukka aloitetaan kärjestä 8-aloituksella ja tehdään tiimalasikantapäällä. Siinäpä oli kaksi aivan uutta asiaa opeteltavana. :)
No nyt on toinen sukka tehty, mutta toinen on vielä vaiheessa. Ajattelin näistä äidilleni sukkia pukinkonttiin... eli vielä ei saa kertoa äipälle tästä blogista mitään. Toivottavasti muistan olla hiljaa jouluun saakka. :)
Hankalaa oli taas tämä koko asia. Aloitin ohjeen mukaan tekemällä 64 silmukkaa, mutta totesin että näistä tulee taas hehtaari-sukat. Tietenkin kun lanka on eri ja puikon vahvuus on eri, tulee erikokoista neuletta...
Sain purkaa AIKA MONESTI ennen kuin onnistuin, koska unohdin kuvion aivan kokonaan. Kun vähensin silmukoita niin kuvio meni mönkään, enkä halunnut sen katkeavan "takasaumassa", joten pienensin yhden kuvion verran ja nyt sukat ovat naftit, eli toivotaan että käytössä venyy :)
Tätä sukkaa oli mukava tehdä ja kuvio on mielestäni hyvin kaunis.


                                          Lankana 7 veljestä ruskea ja turkoosi.
                                          silmukoita 12 *4

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on ihana malli!! Ja nuo perhoset tuolla ylhäällä, mitähän ne on, oletko itse kuvannut?
t. Iiris

Fannyliina kirjoitti...

Eiks olekin kaunis malli. Minä ihastuin ihan todella!
Perhoset olen kuvannut loppu kesällä meidän parvekkeella. Suruvaipat on ollut lapsesta asti minun lempi perhosia. Olin aivan onnellinen kun näin niitä kaksin kappalein parvekkeella. Pienenä minun hoitopöydän päällä oli perhos juliste josta olin aina tunnistanut "suluvaipan". Muistan se julisteen vieläkin :D (toden näköisesti se on ollut myöhemminkin seinällä koska muistan sen niin hyvin :) )

Maikki kirjoitti...

Minäkin olen ihastellut Ullassa tätä samaa mallia! Ja hienolta näyttää toteutuksesi!

Oliko kiilakavennuskantapää vaikea toteuttaa? Minä en ole koskaan tuota tehnyt, ihastellut vaan kuinka hienolta nuo kiilakantapäät näyttävät :). Uskaltaisikohan sitä itsekin yrittää?

Fannyliina kirjoitti...

Maikki, tarkoitatko tiimalasikantapäätä?
Todella helppo tehdä. En ollut koskaan ennen tehnyt ja ymmärsin ohjeenkin, joten ei voi olla vaikea :) Täytyy vain olla tarkkana ja kiristää lankoja hulluna kun muuten tulee helposti reikiä kantalapun reunoihin. Niitä siihen tuli, enemmän kun mitä yleensä kun teen kiilakantapäätä. Mutta nyt toiseen sukkaan yritän olla todella tarkkana ja katsoa korjautuuko asia.

Maikki kirjoitti...

Tiimalasikantapäätä tarkoitin tosiaan. Jospas uskaltautuisin kokeilemaan tuota kantapään mallia vaikkapa seuraavassa sukkaprojektissani... :)

Mari kirjoitti...

Tosi kauniit sukat!