keskiviikko 25. marraskuuta 2009

"Jussi" -sukat

Bongasin Novitan talvi 2007 lehdestä miesten sukan mallin (nro 11) jossa on "jussi" -kuvio.
Ajattelin tehdä miehelleni sukat kun hän niitä pyysi. Hyväksytin mallinkin ja tuntui kelpaavan. Vähemmän neuloneena minulla ei ole aavistustakaan minkä kokoiset sukat milläkin silmukkamäärällä tulee, (ja malli tilkkuja ei ole ollut tapana tehdä ;) )  joten päätin vain luottaa ohjeeseen ja katsoa mitä tulee.
No sukathan niistä tuli, mutta hivenen mieheni hoikkaan jalkaan suuret :) Päätin siis että nämä sukat menevät isälleni joululahjaksi. Vielä aion tehdä samanlaiset myös ukilleni pukinkonttiin. :) Mainio joululahja... ainakaan tällaista lahjaa eivät ennen ole minulta saaneet! :)
Täytyy yrittää myöhemmin uudelleen vähän pienemmällä silmämäärällä sukkia ukko-kullalle.
Kirjoneuletta olin tehnyt aiemmin vain kerran, joten hidastahan se oli. Kovasti piti muistaa katsoa että lankaa jää riittävästi löysälle ettei kuvio ala kiristämään. Toisessa sukassa olin niin reilulla päällä että kuvion kohdasta meinasikin tulla liian löysä :) No jotain siltä väliltä sitten ensikerralla.

Harmaa lanka oli 7 veljestä ja punainen lanka on jotain tosi vanhaa Pirta Portti merkkistä, jossa on 80% polyakryylia ja 20% villaa
ohje oli suunniteltu nalle langalle eikä siinä myöskään ollut sukan kärki punaisella kuten itse tein.



2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Hienot sukat! Luulisi, että olisit kirjoneulonut jo enemmänkin :).

Kylläpä tulevan lahjansaajan passaa näillä tepsutella :).

Fannyliina kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
Onhan siinä toki virheitäki, mutta kun ei kerrota kellekkään niin kukaan ei tiedä ;)